- Et barnehospice er ikke et minisykehus

FFBs podkast er tilbake, og først ut i denne nye sesongen er tidligere eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen. Lytt her! 

Michalsen jobber i dag som myndighetskontakt og prosjektleder bygg for Andreas Hus, Norges første barnehospice. Hun har tidligere vært statsråd med ansvar for folkehelse og eldre – og har hele 12 års erfaring som stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, innvalgt fra Agder. 

Om få uker – 12. juni – kommer helseministeren til Kristiansand for å legge ned grunnsteinen til Andreas Hus. Det symboliserer at byggingen av barnehospicet offisielt er i gang. Med det som bakteppe, så skjønner man at det har vært nok å holde fingrene i for Michalsen som er prosjektleder for bygget.  

Og det er ikke bare snakk om praktiske beslutninger og annet som skal gjøres: 

- Vi må klare å formidle til arkitektene og entreprenørene, alle som er involvert i huset, hva sjelen i et barnehospice er. Det er ikke et minisykehus og det er ikke en institusjon, sier Åse i podkasten. 

Hele praten med Åse Michalsen hører du i den nye episoden av Å leve til vi dør, og episoden kan du lytte til via avspilleren under eller ved å følge en av lenkene.  

Du kan også lytte via Spotify, Apple Podcast og de aller fleste andre podkastplattformer.

Motta vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om vårt arbeid.

Takk for din interesse!