Møt Norges hospice-mor!

Vi omtaler henne som Norges hospice-mor. Den tittelen liker ikke Astrid Rønsen selv. Hør hvorfor i den første episoden i sesong 2 av FFBs podkast «Å leve til vi dør».

I dag slippes første episode i sesong 2 av Foreningen for barnepalliasjon sin egen podkast – «Å leve til vi dør», med Astrid Rønsen fra Hospiceforum Norge som gjest i studio.

Sesong 1 ble publisert tidligere i november, og responsen fra lytterne har vært stor, forteller FFBs generalsekretær, Natasha Pedersen.

– Det føltes ut som et riktig tidspunkt å være åpen i større grad om min egen historie. Å leve med et alvorlig sykt barn og oppleve å miste et barn altfor tidlig er det mange som ikke tør å snakke om, men jeg vet at det er veldig mange som trenger det. Forhåpentligvis kan åpenheten være til støtte og trøst for noen som trenger det, sier Pedersen.

Sesong 1 har foreløpig godt over 600 avspillinger, noe som har ført til gode plasseringer blant annet i Apple Podcast-listene.

Åpen dør, villige hender og varme hjerter

I sesong 2 tar Generalsekretæren selv over programlederstolen, og inviterer spennende og gode gjester inn i studiovarmen. Aller først ut er altså Astrid Rønsen.

Lytterne får anledning til å høre mer om Astrids vei inn i hospiceverdenen, og hennes tanker om hva den norske hospice-motstanden skyldes. I tillegg får du høre mer om hva et hospice egentlig er, forskjellen mellom hospice for voksne og barn – og hvorfor hospicetilbudet er viktig som et supplement til eksisterende, offentlige helsetjenester.

Velkommen skal du være til å lytte! Du kan lytte via avspilleren nedenfor, eller ved å klikke deg inn i Spotify, Apple Podcast eller der du ellers hører podkaster.

Vil du høre alle episodene i sesong 1? Der forteller generalsekretær Natasha Pedersen sin historie. Her kan du lytte til sesong 1.

Motta vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om vårt arbeid.

Takk for din interesse!