Politikerne er positive til Andreas Hus: – Barnehospice er kommet for å bli

Da Natasha Pedersen informerte politikerne om foreningens arbeid, fikk hun udelte positive tilbakemeldinger. – Jeg er sikker på at barnehospice er kommet for å bli, sier Høyres Tone Trøen.  

Den tidligere stortingspresidenten, nå leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, vet hva hun snakker om: I flere år har hun jobbet som sykepleier. Da Natasha Pedersen nylig møtte henne, uttrykte Trøen viktigheten av hospicetilnærmingen i helsetjenesten. 

IVRIG: Natasha Pedersen la frem status for Andreas Hus for Høyres Tone Trøen.

Norge henger etter

– Den må vi bare se mer av. Foreningens jobb retter seg mot barn og deres familier, og jeg er helt sikker på at barnehospice er kommet for å bli i Norge. Arbeidet er kommet mye lenger i andre land, sier Trøen. 

Danmark har per dags dato to barnehospice og er allerede i gang med å bygge sitt tredje, Tyskland har 17 i tallet – for å nevne noen. 

Andreas Hus historisk

Natasha Pedersen uttrykte at hun ønsket å synliggjøre at det som nå skjer i Kristiansand, er historisk: Norges første barnehospice kan ønske gjestene velkommen allerede i januar 2023. 

FREMTIDEN: Tone Trøen (H) mener barnehospice er fremtiden i Norge. Her med Natasha Pedersen.

– Et opphold på Andreas Hus – og arbeidet vi gjør – er bra for det syke barnet og dets familie. Men det er også en samfunnsøkonomisk tanke bak, sier hun.

Viktig for helsepersonell

Pedersen utdyper:

– Vi er en ideell aktør. En nasjonal, frivillig forening som bidrar til å bygge opp igjen familiene som står i sin tyngste sorg. Dermed er de bedre rustet for å komme seg videre og i jobb, noe som er bra fra et samfunnsøkonomisk perspektiv. 

Tone Trøen er opptatt av at arbeidet også er til det positive for alle som jobber med palliasjon.

– Dette er fremtiden for helsepersonell som trenger spesialisert kompetanse og bli ivaretatt, konstaterer Trøen. 

Familier ivaretas

Andre nestleder for helse-og omsorgskomiteen, Bård Hoksrud (FrP), mener Andreas Hus vil dekke et behov som landet ikke har i dag. 

– I dag blir gjerne de etterlatte stående igjen uten mulighet til å komme seg videre, fordi de ikke får hjelpen de trenger. Nettopp derfor er Andreas Hus og barnehospice viktig. Hele familien blir ivaretatt, sier Hoksrud. 

POSITIVE: Bård Hoksrud og Morten Wold (begge FrP) er svært positive til arbeidet som Natasha Pedersen og Foreningen for barnepalliasjon gjør

Imponert over arbeidet

Hans partifelle Morten Wold er enig:

– Det er allerede gjort et strålende arbeid, takket være Natasha Pedersen. Det å miste et barn må være det verste man kan oppleve. At du da får mulighet til å ta farvel på en god måte over tid, og at du får et helt apparat rundt deg til å komme deg på bena, er avgjørende, sier Morten Wold.

ENGASJERT: Stortingsrepresentant Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) fulgte godt med da Natasha Pedersen informerte om blant annet den samfunnsøkonomiske fordelen med barnehospice.

 

INTERESSERT: Politisk rådgiver i Arbeiderpartiet, Martin Ulvestad Østerdal, var lydhør da Natasha Pedersen møtte ham med informasjonsmateriell.

Motta vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om vårt arbeid.

Takk for din interesse!