- Vi er ikke i mål. Vi har ikke en god nok omsorg for alvorlig syke og døende i Norge i dag

Det er søndag, og det betyr ny episode av Å leve til vi dør. I ukens episode er det styreleder i Hospiceforum Norge, Henriette Høyskel, som gjester podkasten vår.

Henriette er utdannet sykepleier og har vært engasjert i hospicebevegelsen siden midten av 90-tallet. Hun var med i det første styret til Hospiceforum Norge, og tiltrådte i fjor som styreleder for foreningen.

- Vi er fremdeles ikke i mål. Vi har ikke en god nok omsorg for alvorlig syke og døende i Norge i dag. Hverken for voksne eller for barn, sier Høyskel i podkasten.

Høyskel har selv erfaring som sykepleier ansatt på hospice, og hun forteller om at engasjementet for alvorlig syke og døende kom allerede i studietiden. Da hospicet på Stabekk åpnet var hun derfor raskt ute med å lese stillingsannonser og søkte seg dit.

Både Hospiceforum Norge og Foreningen for barnepalliasjon mener stortingsmeldingen om lindrende behandling og omsorg som ble lagt frem av regjeringen i fjor er et viktig sted i riktig retning. Men hvordan ser Henriette for seg at det videre arbeidet blir med en eventuell ny regjering etter valget i september?

Det og mer finner du ut av i denne ferske episoden av podkasten vår:

Du kan også lytte via Spotify, Apple Podcast og de fleste andre steder hvor podkaster konsumeres.

Motta vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om vårt arbeid.

Takk for din interesse!